september 2017

Inhoud

dinsdag 26 juni 2012

Ontwikkeling van aanbieders

Met de komst van nieuwe vormen van autodelen en nieuwe aanbieders wordt het totaalplaatje complexer. Nog altijd voert Greenwheels de markt aan, gevolgd door ConnectCar. Het aantal deelauto’s van deze organisatie daalt. De organisatie concentreert zich nu op zestien vooral grotere gemeenten. De daling is ook gevolg van een andere manier van tellen. Connectcar vermeldt op haar site locaties waar geen deelauto staat, maar waar een auto gebracht kan worden na telefonisch contact. Vanaf 2012 worden die niet meer meegeteld. Ook worden de huurauto’s van KAV, waar ConnectCar onderdeel van is, niet meer meegeteld.

Op nummer drie staat Car2Go, dat in één klap meer deelauto’s aanbiedt dan Wheels4All. Van de laatste aanbieder daalt het aantal licht. Dat heeft er mee te maken dat nieuwe deelauto’s, en dan vooral die in kleine kernen, via partner MyWheels worden aangeboden.

Nieuw is dat aanbieders apps ontwikkelen waarmee je deelauto's kunt vinden, reserveren of uitlenen. Greenwheels, MyWheels/Wheels4all en Car2Go hebben al een app.

Aantal deelauto’s per aanbieder, 2002-2012, KpVV

Geen opmerkingen:

Een reactie posten